Početna TT-Program Osobni VIDEO Kolumne Uvjeti korištenja Sitemap
Početna » Kolumne » Život je stvaranje

Život je stvaranje

Mnogi misle kako mi u ovom životu trebamo otkriti sebe, spoznati sebe i nešto naučiti, ali to nije tako

Mi smo ovdje da bi stvarali. Ne živimo zato da bismo otkrili što nam život ima pružiti, nego da to stvorimo. Mi, iz trenutka u trenutak, kreiramo svoju stvarnost. Mnogi toga nisu svjesni, ali to se ipak događa.

Stvaranje je proces koji se odvija na tri razine: duhovnoj, mentalnoj i fizičkoj, a sredstva stvaranja su: misao, riječ i djelo.

Ako o nečemu mislite, a nikad o tome ne govorite, stvarate na jednoj razini. Kad na nešto mislite i o tome govorite, stvarate na drugoj razini, a ono što mislite, govorite i radite, očituje se u fizičkoj stvarnosti.

Nemoguće je misliti, govoriti i raditi nešto u što ne vjerujete i zato proces stvaranja u sebi uključuje vjeru i znanje. To se zove potpuna vjera koja je viša od nade i daje izvornu jasnoću namjere i izvjesnosti. To je potpuno prihvaćanje ideje kao realizirane stvarnosti.

Iz ovakve vjere i znanja proizlazi snažna zahvalnost. To je zahvaljivanje unaprijed, ali ne radi prijevare, nego kao izraz nepokolebljive vjere u vlastitu moć stvaranja koju smo naslijedili od Stvoritelja. Ovaj osjećaj zahvalnosti je ključ stvaranja, jer ukazuje na to da je djelo već učinjeno. To je sila kojoj se ništa ne može suprotstaviti.

Ne osuđujte svoja djela i ne odbacujte ih, jer time odbacujete dio sebe. Prihvatite i blagoslovite sve što ste do sada stvorili, čak i ako vam se to ne sviđa. Budite zahvalni za čin stvaranja i jednostavno ga promijenite. Ponovo birajte. Stvorite nešto drugo. Pomislite novu misao i recite novu riječ. Uradite novu stvar i kreirajte novu stvarnost - onakvu kakvu Vi želite.

Sve je to tako jednostavno i događa se neprekidno iz dana u dan. Mnogi nisu svjesni tog procesa stvaranja. Oni koji jesu ili to žele biti, mogu stvarati budućnost kakvu god žele.

Vi, također, možete stvoriti sve što poželite. Najprije trebate o tome vrlo jasno misliti. Razmišljajte o tome što želite biti, raditi i imati. Razmišljajte o tome često, sve dok vam ne postane potpuno jasno. Odbacite sve druge misli. Ne zamišljajte nikakve druge mogućnosti. Oslobodite se sumnji, pesimizma i svih negativnih misli. Izbacite sve strahove i naučite um da se čvrsto drži svoje prvobitne kreativne misli.

Kada vaše misli postanu jasne i postojane, počnite ih iskazivati kao istinu. Govorite ih glasno i jasno. Upotrijebite snažnu izjavu koja sadrži stvaralačku moć: 'Ja sam ...'. Recite to drugima. Neka znaju. Recite im: 'Ja sam to i to'.

To je najjača stvaralačka izjava u svemiru. Sve što mislite, sve što kažete nakon riječi 'Ja sam', pokreće sile u svemiru koje vam dovode ta iskustva, koje privlače to što vi jeste. Ne postoji drugi način na koji svemir može djelovati. Svemir samo odgovara na riječi 'Ja sam'. Ako kažete: 'Ja sam siromašan' ili 'Ja sam bolestan', onda ćete to i biti. Ako kažete: 'Ja sam bogat' i vjerujete i osjećate snažnu zahvalnost zbog toga, onda ćete i biti bogati.

Ako kažete: 'Ja želim novac', univerzum će odgovoriti u skladu s tim: 'Želiš novac? OK, želi ga i dalje'. Nećete dobiti novac, jer kad biste ga dobili više ga ne biste željeli, a vi ste upravo rekli da ga želite. Umjesto toga, trebate reći: 'Ja imam novac', a zatim svoje riječi potvrditi djelima. Djelima davanja. Kad uskladite svoje, misli, riječi i djela, možete postići što god hoćete. Možete stvoriti sve što poželite.

Kontrolirati i usmjeravati svoje misli nije tako teško kao što se čini. To je stvar discipline i jasne namjere. Najprije treba naučiti obratiti pažnju na vlastite misli. Naučite misliti o onome što mislite. Kada uhvatite sebe da imate negativne misli - misli koje negiraju vašu najvišu ideju - mislite ponovo. Zaustavite negativnu misao i mislite ponovo.

Ako mislite da ste potišteni, da ste u neprilici i da vam se ništa dobro ne može dogoditi, mislite ponovo. Ako mislite da je svijet loš, ispunjen negativnim događajima, mislite ponovo. Ako mislite da vam život propada, i čini vam se da ga nikad nećete moći ponovo skupiti, mislite ponovo. Možete se u tome dobro izvježbati. To vam treba postati navika. Nakon toga, sve je lako i jednostavno. Postoji razrađen sistem vježbi koje će vam pomoći da steknete nove navike, a opisan je u TT-Programu.

KLIKNITE OVDJE I SAZNAJTE ŠTO VAM SVE NUDI TT-PROGRAM