Početna TT-Program Osobni VIDEO Kolumne Uvjeti korištenja Sitemap
Početna » Kolumne » Pozitivne i negativne vibracije

Pozitivne i negativne vibracije

'Naš um, u okolni prostor, šalje pozitivne ili negativne vibracije, ovisno o stanju naše svjesnosti'

Zanimljiva izjava, ali koga je uopće briga kakve vibracije šalje naš um? Zašto bi nas to trebalo zanimati i kakve koristi imamo od toga što to znamo?

Kad sam postavio ova retorička pitanja, pomislio sam kako ću na njih lako odgovoriti i tako dobiti zanimljiv članak. Razmišljajući o mogućim odgovorima, shvatio sam da se u njima krije znanje od suštinske važnosti za naš život. Zašto? Zato što u ovom, stvorenom, materijalnom, svijetu ništa nije slučajno. Ne postoji ništa što je stvoreno bez razloga, pa tako ni misaone vibracije našeg uma nisu slučajne i beskorisne. One su najmoćnije sredstvo stvaranja koje posjedujemo. Pomoću njih kreiramo svoj život i svoju stvarnost.

Prema pojednostavljenom tumačenju Zakona privlačnosti ili privlačenja, vibracije istih frekvencija se usklađuju, ulaze u rezonancu i privlače još više istih vibracija, sve dok ne dostignu snagu materijalizacije i fizičke manifestacije.

Radi se, zapravo, o tome da mi svojim mislima i osjećajima, dakle ukupnim vibracijama koje odašiljemo u prostor, kreiramo stvarnosti koja je, u svakom trenutku, odraz naših mentalnih i emocionalnih stanja. Čitava materijalna kreacija stvorena je samo zato da bismo mi, živa bića, vječne duhovne duše, neodvojivi dijelovi cjeline uživali u doživljavanju Sebe. Samo zbog toga, stvoren je ovaj materijalni svijet relativnosti koji je beskonačni ocean mogućnosti i vjerojatnosti. Ponekad se kaže da je to iluzorni svijet. Zašto se tako govori kad u njemu sve izgleda tako stvarno, tako čvrsto?

Da bi to razumjeli, možemo se poslužiti otkrićima i pokusima iz kvantne fizike koji nam dokazuju da subatomske čestice nisu ništa drugo nego energija koja vibrira na određenoj frekvenciji i sve što se može mjeriti je 'quantum', količina te energije. Ovdje više ne možemo mjeriti masu, materiju, nego samo količinu energije koja vibrira.

Ako promotrimo strukturu bilo kojeg atoma, možemo vidjeti da postoji jezgra sačinjena od protona, čestica pozitivnog naboja i neutrona, čestica bez električnog naboja, oko koje kruže elektroni, čestice negativnog naboja. Sve vam je to, dobro poznato, još iz školskih dana. No, da li ste ikad razmišljali o razmjerima i udaljenostima? Na kojoj udaljenosti od jezgre kruže elektroni u odnosu na svoju i veličinu jezgre? Radi se o srazmjerno ogromnim udaljenostima i ogromnom praznom prostoru unutar svakog atoma. Ako jezgru najvećeg atoma zamislite kao nogometnu loptu na centru terena, onda bi se najbliži elektron kretao po vanjskim rubovima tribina na velikom stadionu. Moglo bi se reći da je cijeli materijalni svijet, mikro kozmos i makro kozmos, zapravo, prazan prostor. Space - na engleskom.

Kamen, drvo, čelik, titan - sve je to, ogromnim dijelom, prazan prostor, a samo manji dio, sastoji se od energije koja vibrira. Zar to nije iluzija?

'Zar vas to ne podsjeća na svijet video igrica?'

Možete satima sjediti ispred video igre i 'uživati' u raznim borbenim strategijama, simulacijama, utrkama i uživljavati se u razne uloge i situacije. Ali, što, zapravo, radite? Samo sjedite i pomičete joystick. To je stvarnost, sve ostalo je iluzija? Nema neprijatelja, nema borbe, nema zrakoplova ni trkačih automobila. Nema ničega osim vibrirajuće energije koja stvara taj privid, tu iluziju.

U ovom materijalnom svijetu, svi se ponašamo kao djeca koja su se potpuno uživjela u moćnu igricu pomoću koje pokušavaju ostvariti što bolje rezultate, zaboravljajući pri tome na svoju pravu prirodu. Ne želim sada ulaziti u vrlo uzvišene duhovne teme. O tome ću kasnije pisati. Sada je važno da razumijemo tu činjenicu da smo mi vječna duhovna bića puna znanja, sreće i zadovoljstva koja se privremeno nalaze u iluzornom svijetu relativnosti kako bismo stekli iskustva koja potvrđuju naše znanje o Sebi.

Svaka igra ima svoja pravila, pa tako i ovaj pojavni svijet ima svoja pravila i svoje zakone. Mnoge smo otkrili i prepoznali kao 'prirodne' zakone, a druge smo dobili kroz razne spise, koji nisu ništa drugo nego priručnici za korištenje ovog svijeta. Scena je postavljena, pravila su određena, učesnici su tu, vrijeme je neograničeno i igra traje...

Nekima ide bolje, a nekima lošije. Oni koji bolje poznaju i slijede pravila igre, postižu određene uspjehe. Ostali, pogotovo oni koji ne mare za pravila i propise, doživljavaju patnju, frustraciju, razočarenje i nesreću. Svi smo, u ovoj igri, dobro opremljeni. Imamo prikladno tijelo, razum, inteligenciju i mogućnost da shvatimo pravila igre te tako stvaramo i doživljavamo sebe na bezbrojne načine. Izbor je uvijek na nama.

Naš slijedeći život je direktna posljedica naših mentalnih vibracija. Stanje našeg uma, u trenutku smrti, određuje naše slijedeće stvaranje, pa tako i naše slijedeće tijelo.

A, što je sa slijedećim trenutkom? Sa slijedećim danom, tjednom ili godinom? Što određuje kakav će biti naš život u budućnosti? Što ćemo imati? Gdje ćemo živjeti? S kim i kako? Odgovor je isti - stanje našeg uma, u ovom, SADAŠNJEM trenutku, određuje našu bližu i dalju budućnost. Kako?

Ako ste zabrinuti za svoju budućnost, ako se bojite nestašice, ako ste u dugovima i brinete da li ćete imati dovoljno novca da platite račune i pokrijete svoje osnovne troškove, vi živite u frekvenciji straha i emitirate negativne vibracije. To su vibracije straha, vibracije nižih frekvencija koje izazivaju rezonancu, usklađeno titranje, sa stvarnošću u kojoj ste siromašni, nesretni i nemate dovoljno novca. Dakle, vi, svojim vibracijama, kreirate vlastitu budućnost. Zabrinutost je kao da se molite: 'Bože daj da budem siromašan i da nikad nemam dovoljno za život.' A, Bog, preko svojih zakona i energija uzvraća i daje vam ono za što se molite. Daje vam siromaštvo, nestašicu i bijedu.

Osim ovih negativnih frekvencija straha, postoje i pozitivne vibracije. To su frekvencije ljubavi, zahvalnosti, darežljivosti koje šalju poruku: 'Zahvalan sam za sve što imam, a imam sve što mi treba i u takvom obilju da mogu uvijek dati onima koji nemaju.' Takvom, porukom, takvim vibracijama, usklađujete se sa stvarnošču u kojoj ste sretni, bogati, zadovoljni, zdravi...

Vidite li razliku? Znate li, sada, zašto je važno biti u pozitivnim vibracijama cijelo vrijeme? Nije tako teško, kako vam se čini i možete to naučiti na našem besplatnom mini tečaju. Samo se prijavite, vježbajte i naučit ćete. A, ako želite biti 100% sigurni u svoj uspjeh, prijavite se na TT-Program za osobnu transformaciju.

Adam Filić

KLIKNITE OVDJE I SAZNAJTE ŠTO VAM SVE NUDI TT-PROGRAM