Početna TT-Program Osobni VIDEO Kolumne Uvjeti korištenja Sitemap
Početna » Kolumne » Emocionalna energija

Emocionalna energija

Najnovija istraživanja potvrđuju činjenicu da zarobljena emocionalna energija uzrokuje sve bolesti

Lako je zamisliti kako prazan i besmislen bi bio ovaj život da nemamo emocije. Da ne osjećamo radost, sreću, zadovoljstvo, ljubav, zahvalnost... Bez emocija život bi bio sivo mehaničko putovanje od kolijevke pa do groba. Čak i negativne emocije poput tuge, srdžbe, žalosti, ljutnje daju životu boju i raznolikost.

A, što su, zapravo emocije? To je energija u pokretu. To je mentalna energija koja je krenula na svoje putovanje fizičkim tijelom i izaziva određene osjećaje u tijelu. Neki osjećaji nam se jako sviđaju, dok druge pokušavamo svim silama držati podalje od sebe. To su negativne emocije, koje izazivaju negativne osjećaje u tijelu.

Događa se da zbog velikog stresa ova energija u pokretu ne izađe iz tijela, nego ostane zarobljena. Ostane blokirana u tijelu i uzrokuje razne poremećaje. Prije svega, radi se o energetskom poremećaju koji se na fizičkoj razini očituje kao bolest.

Jednom zarobljena emocionalna energija, zauvijek ostaje u tijelu i dolazi do sve većeg nagomilavanja te negativne emocionalne energije. To izaziva cijeli niz negativnih pojava:


 1. Smanjuje se normalni dotok životne energije (prane). Posljedica toga je umor, iscrpljenost, smanjen imunitet, nedostatak entuzijazma i veća podložnost raznim bolestima.

 2. Negativne vibracije zaglavljenih emocija uzrokuju oboljenja pojedinih organa. Otkriveno je da određene emocije djeluju na određene organe u tijelu. Na primjer, ljutnja uzrokuje bolesti jetre, žalost djeluje na pluća, a strah djeluje na bubrege i mjehur.

 3. Sveukupne negativne emocije formiraju takozvano 'tijelo boli'. Ono uzrokuje pad u depresivno stanje, čak i na vrlo mali vanjski poticaj. Ponekad je ovo 'tijelo boli' uspavano i osoba se relativno dobro osjeća, sve dok ga neki vanjski podražaj, ponovno, ne aktivira i baci osobu u tešku depresiju.

 4. Zarobljena emocionalna energija je građevinski materijal za 'zid oko srca', kojega je opisao Dr. Bradley Nelson. To je zid kojeg gradimo oko svog srca kako bi se zaštitili od budućih emocionalnih ozljeda. No, ovaj zid ujedno sprečava bilo kakvu razmjenu pozitivnih emocija s drugim osobama. Ne dozvoljava nam razmjenu ljubavnih osjećaja i na taj način osiromašuje naš život.

 5. Zarobljena emocionalna energija nam ne dozvoljava da aktiviramo Zakon privlačnosti u svoju korist. Sve dok ne pročistite svoje emocionalno i mentalno energetsko polje ne možete očekivati da ćete uspješno aktivirati Zakon privlačenja.

Ovo su vrlo ozbiljni i dovoljno veliki razlozi da se ozbiljno prihvatimo čišćenja svog energetskog polja od zarobljenih emocija. Postoje brojna svjedočenja koja potvrđuju da se oslobađanjem zarobljene emocionalne energije 'liječe' mnoge bolesti. Zapravo, otklanja se uzrok same bolesti ili nekog drugog poremećaja i do izlječenja dolazi, gotovo, automatski. Ponekad se proces odvija trenutačno, tako da sve izgleda kao da se dogodilo 'čudo'.

Postoje brojne metode koje se koriste za deblokadu zaglavljenih emocija. Spomenut ću EFT (Emotional Freedom Techniques) kao jednu od najpopularnijih, a temelji se na stimuliranju određenih akupunkturnih točaka laganim udarcima prsta uz izgovaranje pozitivnih afirmacija.

Osobno ne prakticiram ovu tehniku i smatram da je previše komplicirana. Morate dosta toga naučiti da bi je primjenjivali, a obuka traje i do nekoliko mjeseci uz odgovarajuću cijenu koja se kreće od 500 do 1000 US dolara. Osim toga, ne možete je izvoditi na javnim mjestima i u raznim životnim okolnostima, odmah, na licu mjesta, čim se pojavi nekakva negativna emocija.

Upravo zbog toga koristim tehniku Oslobađajućeg disanja (Liberation Breath Process) koju je razvio Wellington Rodrigues. Sama tehnika je vrlo jednostavna i djelotvorna, a može se primijeniti uvijek i na svakom mjestu, jer je, gotovo, neprimjetna. Osim toga, vrlo je univerzalna i može se koristiti i za druge stvari, a ne samo za oslobađanje blokirane emocionalne energije.

Ova tehnika se u TT-Programu koristi za razne stvari. Navest ću samo nekoliko primjena:


 • Za trenutno oslobađanje od negativnih emocija

 • Za otklanjanje manjih tegoba poput glavobolje, prehlade...

 • Za oslobađanje od iracionalnog straha

 • Za čišćenje života od zaglavljenih emocija

 • Za oslobađanje emocija nastalih u maternici

 • Za opraštanje

 • Za otvaranje protoka blagostanja

 • Za uklanjanje fobija nastalih u prošlim životima

Dakle, vidimo da je primjena vrlo široka, a mogu slobodno reći da još uvijek nije potpuno istražena. Više o procesu Oslobađajućeg disanja možete naučiti iz Wellingtonove besplatne knjige, a ako ne znate engleski, prijavite se na besplatni Mini tečaj u kome ćete dobiti cijeli postupak. Samo ispunite obrazac u gornjem lijevom uglu ove stranice.

Adam Filić

KLIKNITE OVDJE I SAZNAJTE ŠTO VAM SVE NUDI TT-PROGRAM